<- Menu


Creme bruleeCrème brûlée

Ingredience:

500 ml 30% smetany
1 lusk vanilky, rozpůlený a vyškrábaný
4 žloutky
70 g co nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání

Smetanu zahřejeme na teplotu asi 40 °C, smícháme s vanilkovým cukrem a dření (semínky) vanilkového lusku. Po vychladnutí vmícháme do smetany žloutky.

Směs nalijeme do zapékacích misek - přibližně do 3/4, vložíme do vyššího pekáčku s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125 °C 50−60 minut. Necháme vychladit v lednici a před podáváním posypeme krystalový cukrem a flambovací pistolí vytvoříme rovnoměrnou vrstvu karamelu. 

 

Servírováno ve sklenici Ball


zpět na blog





BubuDrinks
Facebook BubuDrinks Instagram BubuDrinks

Stylové sklenice a doplňky pro Vaši skvělou oslavu

(c) 2024 BubuDrinks.cz - Blog | Doprava | Obchodní podmínky | Kontakty
Sklenice | Dávkovače nápojů | Zavařovací sklenice | Brčka | Papírové zboží | Láhve | Mixéry na smoothie | Webdesign ABweb.cz