1 l rakytníku
0,7 l převařené, vychladlé vody
0,7kg cukru na 1 l šťávy
Plody rakytníku buď odšťavníme nebo rozmixujeme s vodou a propasírujeme. Vylisovanou šťávu smícháme s cukrem a mícháme až se rozpustí. Naplníme do vymytých a vypařených sklenic nebo lahví. Uchováváme v chladu, nejlépe v lednici. Pokud chcete skladovat déle, doporučuji přimíchat kyselinu citronovou.
Přestože jsou plody rakytníku hodně kyselé, šťáva s cukrem je krásně sladká a dětem chutná. Naše děti si pro ní chodí se štamprličkami, ale preventivně stačí podávat 1 lžičku denně, při nachlazení 3x denně.
Stylové sklenice a doplňky pro Vaši skvělou oslavu
(c) 2025 BubuDrinks.cz - Blog |
Doprava |
Obchodní podmínky |
Kontakty
Sklenice | Dávkovače nápojů | Zavařovací sklenice | Brčka | Papírové zboží | Láhve | Mixéry na smoothie |
Webdesign ABweb.cz